Leiding en commissies


Artistiek team

Joop Dieteren       Joop Dieteren
Muzikaal leider  
John van Cauteren       John van Cauteren
Artistiek leider

Groepscoördinatoren

Nellie van de Eerenbeemt       Nellie van de Eerenbeemt  
Sopranen  
Annie Wulms       Annie Wulms  
Alten  
Laurent Elias       Laurent Elias  
Tenoren  
Hans Aarts       Hans Aarts  
Bassen  

Programmacommissie

Monique Swinkels       Monique Swinkels  
Marleen van Diepenbeek       Marleen van Diepenbeek  
Ron Hillebrink       Ron Hillebrink  
Jo Custers       Jo Custers  
John van Cauteren       John van Cauteren  

PR commissie

Mary Coolen       Marij Coolen  
Peter Niessen       Peter Niessen  
John van Cauteren       John van Cauteren  
Jeannine Smeets       Jeannine Smeets  

Activiteitencommissie

Frank Dejong       Frank Dejong  
Marleen van Diepenbeek       Marleen van Diepenbeek  
Laurent Elias       Laurent Elias  
Monique Swinkels       Monique Swinkels  
Peter Niessen       Peter Niessen  

Joop Dieteren

begon zijn studie orkestdirictie aan het Conservatorium te Maastricht na het behalen van zijn pianodiploma bij Jean Franssen. Hij studeerde orkestdirectie bij Lucas Vis en Anton Kersjes. Zijn studie vervolgde hij aan de Musikhochschule "Mozarteum" te Salzburg bij Ulrich Weder en Michael Gielen. Ook nam hij deel aan enkele masterclasses bij onder meer Ferdinand Leitner en Richard Schumacher.
In Lugano behaalde hij tijdens een internationale dirigentenwedstrijd de halve finale. Dit resulteerde in een uitnodiging naar Berlijn om aldaar het Berlijns Symfonieorkest te dirigeren. Ook dirigeerde hij het Praags Kamerorkest, het L.S.O. en het Brussels symfonieorkest. Voor Operagezelschap Norma dirigeerde hij de opera L"Elisir d'Amore van G.Donizetti en Faust van Ch.Gounod. Voor het WOKMUZIEKTHEATER dirigeerde hij de opera Hamlet van A.Thomas, Carmen van G.Bizet, Die Verkaufte Braut van Bedřich Smetana en Treemonisha van Scott Joplin. Voor Carmen en Die Verkaufte Braut maakte hij bovendien de (kamer)orkestarrangementen.

John van Cauteren

Kunsthistoricus John van Cauteren is vanaf zijn studententijd lid geweest van diverse koren zoals het Utrechts Studenten Koor en Orkest, kamerkoor Collegium Utrecht en diverse projectkoren. Hij werkt sinds 1989 als conservator van het Gemeentemuseum Weert. Hij werd in 1991 lid van de vereniging en is vanaf 1993 nauw betrokken bij de opera- uitvoeringen van WOKMUZIEKTHEATER. Hij zette zich in als schrijver van dialogen, dramaturg, decor- en kostuumontwerper, pr, als regieassistent, co-regisseur en regisseur. Tevens speelde hij diverse kleine toneelrollen. Dit alles naast zijn gewone koorlidmaatschap. Hij is artistiek leider van de vereniging en verzorgt de artistieke productieleiding. Hij was 15 jaar bestuurslid van de vereniging en als zodanig werkzaam als secretaris, penningmeester en interne voorzitter.