Valuas College


DansLeerlingen van de vooropleiding musical aan het Valuascollege te Venlo
De Vooropleiding Musical is speciaal bedoeld voor leerlingen die niets liever doen dan zingen, dansen en acteren en van musical hun beroep willen maken.
Het is belangrijk om al op jonge leeftijd te beginnen. Met veel verschillende lessen en onder goede begeleiding krijg je zo naast je normale middelbare schoolopleiding een goede basis om je verder te kunnen ontwikkelen tot musicaldanser/zanger/ artiest.


Peter Vree


ChoreografiePeter Vree
Peter Vree volgde vanaf zijn 6e jaar balletlessen. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium onder andere kerkorgel, accordeon en piano. Hij volgde gelijktijdig de dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Vervolgens een kopstudie klassiek ballet aan de Nationale Balletacademie. Na een studie slavistiek aan de Universiteit van Amsterdam ging hij naar de Uniwersytet Marii Curii Sklodowskiej te Lublin (Polen) en studeerde hij bij de afdeling Folkloristische dans. Peter bleef zich in de daaropvolgende jaren in Polen en andere landen verder verdiepen in diverse vormen van folkloristische dans. ` Hij was als danser werkzaam voor The Polish Dance Theater (neo-klassiek), Opus One (musical) en het Internationaal Danstheater (werelddans). Verder werkte hij mee aan diverse tijdelijke projecten: Joaquim Sabaté (moderne dans), Wentinckproductions BV (entertainment), Het Nationale Ballet (klassiek). Peter heeft grote ervaring op het gebied van schoolprojecten dans op basis- middelbaar- en beroepsonderwijs. Hij was balletmeester/repetitor bij het Internationaal Danstheater voor de Jeugd, docent dans aan de Amsterdamse Theater Academie Nieuwe Stijl, docent klassiek bij balletstudio Carina Verzeijl in Den Haag, docent klassiek ballet en Internationale Dans aan het CKC te Zoetermeer, gastdocent klassiek ballet bij het Amsterdams Dance Centre te Amsterdam en verzorgde gastlessen caractère aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag-. Momenteel is hij werkzaam als freelance docent dans/klassiek ballet, folklore/caractère en bewegingstheater, als docent folklore/caractère aan de vooropleiding dans van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem/Venlo en gastmodules (folklore) HBO docerend dans, tevens docent klassiek ballet aan het Albeda Dans College en sinds 2011 eigenaar van Projects Unlimited en Pierrot Dans.