WOKMUZIEKTHEATER heeft nieuwe penningmeesterOp 29 mei 2017 is in een extra algemene ledenvergadering Henk Custers benoemd tot penningmeester van WMT. Henk Custers volgt Jan Thijssen op die deze functie gedurende vijf jaar consciëntieus en met prima resultaat heeft vervuld.

Henk Custers


Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Henk Custers. Als zesde telg in een gezin van acht kinderen ben ik geboren en opgegroeid in het mooie Ell. Na de lagere school in Ell heb ik de middelbare school gevolgd op het Bisschoppelijk College te Weert. Na het behalen van het HAVO-diploma heb ik de boekhoudopleidingen PDB en MBA gevolgd en met succes afgerond. In 1982 ben ik gaan werken bij mijn huidige werkgever ‘Vossen Laboratories’ te Weert, waar ik thans de functie van Manager Finance & Operations bekleed.

Op 10 juni 1983 ben ik getrouwd met Gerrie Camp, ook uit het mooie Ell. Wij zijn gaan wonen op de Neerstraat in het Groenewoud te Weert. Daar hebben we negen jaar gewoond en een gezin gesticht met drie prachtige kinderen. De oudste, Bart (32 jaar, woont in Oosterhout NB samen met zijn vriendin Jantine) is na zijn middelbare Gymnasium - opleiding afgestudeerd als econoom aan de Universiteit van Tilburg. Na deze opleiding heeft hij naast zijn werk bij Nationale Nederlanden nog de opleiding tot actuaris voltooid. Hij is thans werkzaam bij Allsecur-verzekeringen. Hij is in november j.l. vader geworden van zoon Teun.

De tweede telg is ons gezin is José( 29 jaar, woont in Nijmegen samen met haar vriend Wouter). Zij is ook na haar Gymnasium – opleiding naar de universiteit gegaan en wel in Nijmegen. Zij is daar gepromoveerd en is thans werkzaam aan het Radboud UMC als Postdoctoral Researcher. Zij is moeder van ons oudste kleinkind Mette, geboren in december 2015 en thans in verwachting van het tweede kindje. De jongste van het gezin is Coen(26 jaar, woont in Weert op Leuken samen met zijn vriendin Lian). Na zijn Gymnasium – opleiding heeft hij zijn master in Electrotechniek behaald op de Technische Universiteit van Eindhoven en waar hij thans ook aan het promoveren is.

In het vrijwilligerswerk heb ik al zo’n dertig jaar ervaring. Op Groenewoud heb ik 8 jaar als secretaris gefungeerd van het kerkbestuur. Na de verhuizing naar Ell ben ik in 1993 leider/trainer geworden van het jeugdteam van Bart bij de voetbalclub RKESV. Al snel werden de taken uitgebreid naar voorzitter van de jeugdafdeling waarbij ik ook zitting nam in het activiteiten comité en technische commissie. Toen ook Coen ging voetballen werd ik leider/trainer van dat team. Naast het opzetten en organiseren van een jaarlijks Voetbalkamp was ik op zondagmorgen nog actief als verenigingsscheidsrechter bij de senioren. Na een cursus volleybalscheidsrechter heb ik ook nog wedstrijden geleid van dochter José die actief was bij de volleybalclub Bach SV. Al snel zat ik ook al in het hoofdbestuur waar ik de portefeuille jeugdzaken en inkoop materialen kreeg. Natuurlijk bleef mijn achtergrond als boekhouder niet onopgemerkt. Reorganiseren van de administratie alsmede ondersteuning geven en opleiden van penningmeesters behoorden al snel tot mijn taken. Nadat zoon Bart die enkele jaren als penningmeester heeft gefungeerd, ging verhuizen, heb ik die taak zelf weer opgepakt.

Naast al het vrijwilligerswerk hou ik er ook nog van om wat te klussen. Schilderen, timmeren, metselwerk en tegels leggen, noem het maar op. Van tuinieren kan ik ook genieten. Al vele jaren heb ik een eigen moestuin, verzorg ik bloemen en planten , dit alles als welkome afwisseling van mijn dagelijkse beslommeringen.

Enkele maanden geleden was broer Jo met Angeline bij mij op bezoek. Angeline opperde toen dat WMT op zoek was naar een penningmeester. Concreet: Is dit iets voor jou? Ik ben daar toen niet op ingegaan totdat Piet enkele weken geleden belde. Toen is het balletje gaan rollen. Mijn interesse werd gewekt door de professionele opzet van de organisatie. Een kundige voorzitter die mensen kan enthousiasmeren. Dit was nieuw voor mij, hier kan ik nog iets van leren. Vandaar dat ik heb ingestemd met de voordracht voor de benoeming tot penningmeester aan de leden van het Wokmuziektheater.